Нискочестотни Hi-Fi усилватели и акустични системи за домашно ползване

22.00 лв.

  • автор: инж. Георги Анев
  • ISBN  978-619-7647-01-3
  • издател: Сердика ИТ
  • подвързия: мека
  • формат: А5
  • език: Български

Описание

Единствено систематичното и осмислено знание е способно да генерира работещи практически модели. Всичко останало са само мечти, пожелания и прах.

Авторът

Авторът на тази книга е роден през 1959 г. Завършил е средно радиотехническо образование в техникум по слаботокова електротехника „А. С. Попов“, а след това висше образование по специалност „Радиотехника” във ВМЕИ „Ленин“ – София. Пътят му като инженер започва с разработка на промишлени електронни устройства. Но истинската му творческа дейност се разгръща след 1992 г. с разработката и производството на гама медицински апарати за електротерапия и електродиагностика, използвани в стоматологията. Негово дело са първият български батериен портативен апарат за електроодонтодиагностика „Витатест“, както и първият портативен батериен йонофоратор „Йонодент-Б“. Успоредно с това разработва серия апарати с приложение в козметиката и в общата медицинска диагностика. Интересува се от езотеричното знание и през 2004 г. е иницииран за първа степен на Рейки по методиката на д-р Микао Усуй.

Първия си нискочестотен усилвател авторът конструира през 1978 г. като ученик. Тогава изработва и първата си акустична система. Естествено, поради липса на нужната литература, средства и подкрепа в онези години, процесът на придобиване на знания върви бавно. През 1985 г. конструира и изработва първия си усилвател с мощни MOS-транзистори, което за тогава е голямо постижение. Желанието на автора да специализира звукотехника за съжаление не е уважено от тогавашната администрация на ВМЕИ „Ленин“. Но въпреки спънките, заниманията с нискочестотна техника продължават, успоредно с другата дейност. От 2008 г. авторът започва задълбочено навлизане в съвременното състояние на тази техника и прави голям брой изследвания и разработка на концепции и макети. Усилията са насочени към бягство от матрицата на „маркетинговия звук“ и връщане към финеса и нежността на музиката. Авторът е и меломан и притежава впечатляваща колекция от компакт-дискове и грамофонни плочи, която се попълва регулярно.

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Нискочестотни Hi-Fi усилватели и акустични системи за домашно ползване“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *