Отечествени пътешествия

6.00 лв.

  • поезия
  • автор: Йорданка Калистрина
  • ISBN: 978-619-7163-27-8
  • подвързия: мека
  • формат: А5
  • език: Български

Описание

Обичам да пътувам.

Пътуването ме зарежда с позитивната енергия на всяко ново място, което посещавам.
Обичам да пътувам из България. Българската природа е прекрасна, в нея има магия, приказно вълшебство. И гледки, които спират дъха …

А всеки съпреживян Миг е тъй необикновен, че често думите бледнеят пред силата на чувствата. Дълго време мислех, че в сърцето ми има място само за Пирин и Банско, но сърцето човешко е ненаситно за обич!

Колкото повече опознавах страната си, толкова повече се убеждавах, че в сърцето ми има място и за Рила, и за Стара планина, и за безкрайните Родопи. И за всички български градове и села, които разказват истории, които пазят своята самобитна култура и традиции. Отечествените пътешествия изграждат в душите ни представата за България такава, каквато я виждаме с очите си:
и бунтовна, и гневна, и тъжна, и страдаща, и весела, и засмяна, и пееща, и танцуваща, и строга, и предизвикателна.

Но винаги прекрасна!

Един живот не стига, за да се пропътуват всички посоки, за да се изминат всички отечествени пътеки. И докато владея времето,
ще продължавам да търся неизбродените пътеки и да вървя по тях с възторг и оптимизъм. Защото ако Земята е малка прашинка в необятния Космос, то България е огромна Вселена в сърцата ни.

Йорданка Калистрина

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Отечествени пътешествия“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *