Интервю със събирателния автор Колийн Ливингстън

noiПървото появяване на псевдонима е на 28 ноември 2013 г. във форумите за книги-игри. Първоначално под този псевдоним се крият Димитър Стефанов и Любомир Лисичков, които за няколко дена написват книгата-игра „Мъдростта на царя“. По-късно към този псевдоним се присъединява и Григор Гачев и тримата участници написват заедно книгата-игра „Самсон„. Последната за момента книга-игра „Ной“ е писана от доста повече участници с различен принос. /bgf.zavinagi.org/

За нас бе предизвикателство и удоволствие да поемем грижите за оформлението и издаването на книгите на толкова многолик и самобитен автор. Съвместната работа и съчетаване с неговата развинтена фантазия могат да доведат до дълготраен оптимизъм и дълбоко веселие.  🙂

В: Г-н Ливингстън, кога и как се зароди вашият интерес към писането?

О: Пиша от много малък. Още преди да се науча да чета съм започнал да пиша, но за съжаление майка ми е изгорила първите тетрадки в печката по време на прехода, защото не е разбирала от буквите ми и се е уплашила да не съм обладан от нечиста сила. Тъй като съм надарен с богато въображение имах два избора – или да потъна изцяло във вътрешната си вселена или да я покажа на целия свят. Избрах второто, иначе най-вероятно щях да съм затворен в някоя клиника с меки стени.

В: Защо избрахте точно жанра книги-игри?

О: Вижте сега, то във изневярата има “вяра”, ама има и “изне”. Така и в книгите-игри има както книги, така и игри. А какво обичат най-много децата –  игрите! А възрастните? Ами те също, само играчките им са по-големи. Така че книгите-игри бяха естественият избор за литературната ми кариера. В този жанр мога да творя най-пълноценно.

В: Носят се слухове, че вие приемате различни превъплъщения, които варират както качествено, така и количествено. Помните ли кой точно е Колийн Ливингстън?

О: Не помня #КОЙ точно е Колийн Ливингстън, но поне съвестта ми е чиста. Като се погледна в огледалото насреща не виждам Делян Пеевски.

В: Как протича творческият процес при толкова комплексна личност като вас?

О: Както всички сложни неща, доста просто. Едно превъплъщение прави схемата и след това хвърляме седемнадесетстенно зарче, за да разпределим епизодите. Все пак различните части от личността трябва да знаят кои епизоди да пишат. Накрая прибягваме до услугите на редактор, който да направи цялата смес хомогенна и това е.

В: На какво се дължи иронията, с която подхождате към библейската тематика във вашите произведения?

О: Чак пък ирония… Все пак ЛСЧ /Летящото Спагетено Чудовище – б.ред./ е едно доста пакостливо божество, което приема хумористичният поглед върху света. А ако говорим не за нашата БПЦ, а за другата, която се опитва да се представи като автентична, ако възприемат книгите ни като иронични, си е за тяхна сметка.

В: По колко начина може да се прочете вашата последна книга – “Ной”?

О: Това е доста сложен въпрос всъщност. Добре, че част от превъплъщенията ми са се занимавала с математика, статистика, вероятности, физика и метафизика. Грубо вариантите са межд 42 и 665, но за по-точна цифра трябва да се обърнете към някой научен сътрудник от БАН.

НОЙ Колийн Ливингстън

В: Не се ли замисляте да опитате и в друг жанр?

О: Не само се замислям, но до момента имам два къси разказа с тенденция към устойчив растеж. Вече ако говорим за нещо по-голямо, например додекалогия все още не съм стигнал до там.

В: Каква е любимата ви игра?

О: Любима игра нямам, но обичам да си играя с хората по всякакви възможни начини.

Радваме се да ви предложим една от книгите на Колийн Ливингстън – „Ной“, на нова, промоционална цена – 3,80 лв. Книгата може да закупите от нашата книжарница.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.