Малкото паяче

10.00 лв.

  • проза
  • автор: Миша Лина – Мелина
  • ISBN: 978-619-7163-81-0
  • подвързия: мека
  • 24 цветни страници
  • формат: А4
  • език: Български

Описание

История, която разказва за едно необикновено приятелство между незрящо момче и неговия чуден другар – малкото паяче. Момче, което вижда със сърцето си и не робува на предразсъдъците на възрастните.

Определена сума от всяка продадена книжка се отделя с цел благотворителност за различни каузи.

Здравейте, мили мои малки и малко пораснали читатели!

Добре дошли в света на Миша!

Предполагам, че ви е любопитно как се раждат приказните истории в моя свят.
И така…

Имало едно време едно малко момиченце, което много обичало да се гушка в мама и да слуша приказки. То обожавало да слуша историите, в които лошите герои получавали заслуженото си наказание, а добрите – чудни награди. Това момиченце днес е вече голяма жена със свое семейство – съпруг, две деца и две котки, но все още обича да открива вълшебства, дори и в най-обикновените дни. И все още много обича да помага, както и когато може.

Един ден, един съвсем обикновен ден, докато си пътувала в трамвая, се родила първата приказка, а много скоро след това се занизали и останалите. Приказките искали да излязат на белия лист понякога в най-неподходящия момент – например в 3 часа през нощта или докато готвела, или докато се опитвала да насапуниса котката… Е, тя винаги намирала време и начин да ги запише, да ги създаде в най-добрия вариант, за да достигнат и до вас и да донесат топлина и вълшебства и във вашия свят.

Истински герои има не само в приказките, но и в реалния живот. Ето защо аз реших, че част от паричките от тези книжки ще отиват за различни благотворителни каузи, за да могат Принцовете и Принцесите на добротата да продължават в благородните си дела. Ще се радвам, ако и вие ги подкрепите.

И както в много от приказните истории главните герои се нуждаят от помощници, така и аз повиках своите феички, защото знаех, че с тях светът ще стане още по-вълшебен. Моите феички нямат крила, но могат да даряват с крила всеки човек, до когото се докоснат, и той да полети на вълната на щастието.

Едната от тях – Ива, много обича да си играе с думичките, точно като мен. Но тя по-скоро прилича на онази любима Учителка, която всички сме имали. Тази, която ни е държала ръчичката, когато сме писали първите буквички, и ни е подкрепяла и нежно поправяла. Но и която, когато се налагало, била много строга. Не допускала дразгите и страховете да надделеят над любовта и приятелството ни. Ето това е Ива – редактор и коректор. С нейна помощ написаното от мен достига до вас в най-големия си блясък.

Втората феичка – Криси – обичала от малка да превръща думичките в рисунки, да им придава причудливи форми, да ги кара да се усмихват и да политат. Въображението ѝ е безкрайно и макар вече да не е дете, тя все още обожава да рисува по детски и да вижда усмивките в малките личица. В нейните рисунки се крият вълшебници, усмихнати буболечета, подремващи върху облаците планети и какво ли още не. Ето това е Криси – благодарение на нея книжката е изпъстрена с прекрасни илюстрации.

И така ние тричките се събрахме, за да обединим вълшебните си сили и да дарим света с много красота и мъдрост.

С много обич: Миша!

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Малкото паяче“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Също може да ви хареса…