Приключенията на ДиноЛандо

Автор: Латинка Минкова
Редактор: Петя Александрова
Коректор: Валерия Иванова
Художник на илюстрациите: Пав Иванова
Художник на корицата: Латинка Минкова
ISBN 978-619-7163-08-7
Печат: printbook.bg

Описание

Ето как започна тази история.
Уморени от бели, палавниците Калина и Яна, към които сеприсъедини и току-що проходилата Еличка, тръгнаха след мен и заподсмърчаха:
– Разкажи нещо, разкажииии…
– Какво да измисля, всичките ми лудории знаете, бягайте да играете!
Вчера им разказах, как като малка се бях скрила зад вратата под палтото на дядо и съм заспала. Баба ме търсила, цялата махала вдигнала на крак, а мен ме няма. Когато, треперейки от страх се прибрала, затворила вратата и чак тогава видяла как тихичко си спя скрита под палтото.
Да им разкажа как подмених бонбоните с камъчета… о, не, веднага ще пробват този номер! Пък и сладкото не е полезно за зъбките!
Тогава се сетих за старата играчка с пъстрите стъклени очи, която всяка вечер ми разказваше чудноватите си истории. Не знам откъде се беше взела, но ако съдех по странния ѝ вид, беше преминала през много деца и всяко от тях беше добавило по нещо, за да стане най-прекрасната в целия свят. Така странното същество се беше сдобило с две различни по цвят уши – едното розово, а другото зелено на червени точки.
Кой знае по чия хрумка, но освен своите, то имаше и още две ръчички. Вероятно някой си е мислил, че така любимата играчка ще може да грабне четири сладоледа или толкова шоколад. То имаше и една предълга опашка, завършваща с пухкав пискюл, която спокойно можеше да се преметне през вратлето вместо шал. На 4 мен също ми се искаше да ѝ подаря нещо и сериозно обмислях идеята да ѝ пришия две копчета за очи на
тила. Защо ли? Ами аз бях много любопитна и постоянно си въртях главата наляво-надясно. Ех, ако имах четириочи, мислех си тогава, щях да виждам всичко, ама всичко! И точно когато измислих къде да ги поставя, започна тази напълно истинска история, която ще разкажа сега.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Приключенията на ДиноЛандо“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.