САМСОН

Описание

Скъпи читателю,

Книгата, която държиш в ръцете си, не е обикновена. В нея ти ще се превъплътиш в героя Самсон – прочут не само със своята сила, но и с мъдростта си като съдия. В тежки времена, когато целият богоизбран народ стене под игото на филистимците, Самсон успява не само да помага на евреите, но и да извоюва частична независимост от коварните врагове. Неговата сила е дар от Бога и макар че понякога той не спазва Божиите повели, в тази книга ти ще имаш възможност да поправиш някои от неговите грешки.

Твоята цел е да изживееш живота на Самсон, но тъй като това все пак е книга-игра, ще имаш възможност да се отклониш от оригиналния сюжет и да пътешестваш по странни земи и да се занимаваш с различни професии. Не забравяй обаче, че имаш мисия, дадена ти от Бога! Започваш играта с двеста точки Вяра, тридесет точки Живот и двадесет точки, които можеш да разпределиш между показателите Сила, Мъдрост и Очарование по твоя преценка (внимание: всеки показател трябва да има поне четири точки). Освен това имаш и показатели Справедливост и Дебат, чиято първоначална стойност е нула – те могат да бъдат както положителни, така и отрицателни. По време на играта ще участваш и в битки.

Правилата за битките са лесни – ще знаеш колко точки Сила има и твоят противник и на всеки ход ще хвърляш две зарчета за теб и две за противника си. Ако сборът на твоите точки Сила и хвърлените зарчета е с повече от три точки по-голям от сбора на противника, извади две точки от Живота му. Ако сборът на твоите точки Сила и зарчетата е с една или две точки повече от сбора на противника, извади една точка от Живота му. Ако сборовете съвпадат, тогава нито ти, нито противникът ти губите точки. Ако сборът на противника е по-голям от твоя, тогава губиш съответните точки Живот по същите правила. Битката продължава, докато твоите точки Живот или тези на противника ти станат равни на нула, освен ако не е указано, че се биете до загуба на определен брой точки Живот.

При битка с повече от един противник избираш срещу кого ще се биеш в дадения рунд. За останалите противници проверяваш техните сборове и ако надвишават твоя, тогава губиш точки Живот, но ако твоят ги надвишава, тези противници не губят точки Живот. Ако по време на историята останеш без точки Вяра или Живот, тогава играта приключва за теб и трябва да се върнеш на 1. А сега премини на 1.

Можете да изтеглите безплатно електронно копие на книгата от тук: [wpdm_file id=1]

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „САМСОН“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.