Странностите на писателите

Vintage Desk with Glasses. Aged Wooden Desk, Old Books and Documents, and Vintage Desk Accessories.

Животът на писателите съвсем не е като в холивудски филм. Там писателите са все богати, пишат на скъпи машини или ноутбуци в скъпи домове. На практика съвсем не е така. Писателят е творческа и нежна личност, поради което и често страда. Точно писателите са подложени често на различни душевни заболявания, депресии, самоубийства и фобии. Ето и няколко примера за странностите в живота на велики автори:

Великият поет и драматург Джордж Гордън Байрон е бил необичайно любвиобилен. Според собствените му думи за една година живот в Италия през леглото му са минали около 250 дами. Ще попитате какво му е странното? Повишената сексуална активност не е рядко явление. Но Байрон се е прославил и с това, че е пазел в пликове кичури от интимните части на своите дами.

Не по-малко любвеобилен бил и Александър Дюма. За него жените винаги са били загадка, която трябва постоянно да бъде разкривана. Поради което той е имал близки връзки с почти всяка, позната му жена. Дюма-син си спомня, че когато посещавал баща си в дома настъпвал истински хаос – по стаите бягали голи жени в търсене на дрехите си, а Дюма-баща се опитвал да ускори процеса, така че синът му да не разбере нищо.

Известно е, че Михаил Булгаков събирал театрални билети. Но не всички знаят, че известният писател е бил заложник на морфина. В по-тежките периоди от живота си той си правел по едно инжектиране на ден – следобяд. Често го преследвали халюцинации и невероятни сънища, след което и написва известния си роман „Майсторът и Маргарита“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.