Хапнахте ли днес книга?

Съвременните книги вече стават не само за четене. Изобретателни хора всеки ден измислят нови и нови начини за използване на печатните издания, а някои от тези начини са просто невероятни. Минавало ли ви е през ума, че книгата може да се използва и за ядене, или вместо стол? Ето и няколко от тези невероятни книжни изобретения:

Книга за хапване

S'edobnaya-kniga1

Разработена от немското студио KOREFE. Можете да я прочетете, сготвите и ядете. Текстът на книгата е отпечатан върху „хартия“ от макарони, поради което е достатъчно добавянето на няколко съставки, за да се получи апетитна лазаня.

S'edobnaya-kniga2

Книга-подправка

Kniga-priprava

Всяка страница от книгата на немския дизайнер Ник Бамптън е подправена с истински подправки. Хартията, от която е изработено изданието SPICEBK се разтваря във вода. Необходимо е единствено да откъснете съответната страница, за да стане вашето ястие превъзходно.

Kniga-priprava1

Kniga-priprava2

Книга-стол

Kniga-stul

Френският дизайнер Дари Хамрун е създател на проект с названеие „Седнете!“. В сгънат вид книгата-стол се побира на обикновен книжен рафт.

Kniga-stul1 Kniga-stul2

Книга с ефект на присъствие

Kniga-s-e`ffektom-prisutstviya

В Масачузетския технологичен институт са разработили Sensory Fiction – устройство, с което можете да изпитате емоциите на персонажите. С помощта на датчици, вградени в книгата и в специална жилетка, системата разпознава на коя страница е в момента читателят и подава съответния сигнал към жилетката, която на свой ред променя нашето емоционално състояние.

Kniga-s-e`ffektom-prisutstviya1

 

Книга-филтър

Kniga-filtr

Това е справочник по хигиена, но по съвместителство е и филтър за вода. По него са работили дизайнери заедно с учени от два университета – Вирджинския и Карнеги-Мелън. Пускайки една страница от книгата в резервоар с вода може да се постигне практически 100%-нотото й пречистване.

Kniga-filtr1

Kniga-filtr2

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.